fbpx

Herboriste Karolien geeft het leven meer geur: “De kracht van natuur in een flesje”

Medische pedicure Karolien Desmet van La Maison des Pieds bekommert zich niet alleen om de voeten van haar klanten. Als herboriste en aromatherapeute is ze ook begaan met het innerlijke welzijn van de mensen om haar heen. Gedreven door passie ontwikkelde ze zeven geuren waarmee ze anderen wenst te inspireren en te raken.

Karolien studeerde af als meester-herborist en verdiepte zich verder in de aromatherapie. Maar dat betekent niet dat ze achter haar pastoriewoning in de Moeskroenstraat een eigen kruidentuin heeft. “Ik heb niet echt groene vingers, hoewel ik veel van bloemen en planten hou. Ik ken een paar honderd kruiden en hun geneeskrachtige eigenschappen, maar ik kan onmogelijk alle kruiden staan hebben in een eigen kruidentuin. Daar heb ik ook geen tijd voor, want ik run ook nog een medische pedicurepraktijk, en ik ben ook echtgenote en mama. Maar ik trek bijvoorbeeld wel graag de natuur in op zoek naar smeerwortels om een helend zalfje te maken.”

Herborisme is voor Karolien niet enkel een kwestie van kennis, het is ook een levenswijze. “Het is anders kijken naar de natuur, anders omgaan met jezelf, anders leren omgaan met tegenslagen. Het is beter om op zoek te gaan naar de oorzaak van hoofdpijn in plaats van meteen een pijnstiller te slikken. Je kan een warm bad nemen, een kamillethee drinken en een wandeling maken in de natuur in plaats van een pil uit de medicijnkast te nemen”, vindt Karolien.

Natuurlijke oliën

Als aromatherapeute werkte Karolien twee jaar lang aan de ontwikkeling van zeven essentiële oliën. Die bevatten krachtige natuurlijke geuren met een therapeutische werking. “Het zijn niet zomaar synthetische huissprays uit de supermarkt. Het zijn aromasprays met krachtige natuurlijke geuren in een flesje, die je gemoedstoestand aanzienlijk kunnen verbeteren, zonder dat je daar veel moeite voor moet doen.”

De Rekkemse herboriste ontwikkelde een Natuvert-collectie met zeven geurankers. Elke geur heeft zijn eigen kleur en staat garant voor een goed uitgebalanceerde mix van natuurlijke oliën. “Een flesje essentiële olie bevat 50 ml, goed voor een 500-tal verstuivingen. Doordat deze natuurlijke geuren veel krachtiger zijn dan de synthetische varianten, hoef je minder te sprayen. Een flesje Natuvert kan het perfecte cadeau zijn voor jezelf. De pure, natuurlijke geuren helpen je om jezelf te zijn, je dromen na te streven, je vitaal te voelen, gek te zijn van liefde, jouw waarheid te spreken, helder te zien en te weten waarover het gaat.”

7 kleuren, 7 geuren 

Sunny Yellow kenmerkt zich door een frisse citrusgeur en scherpt de concentratie aan. Mystic Purple is een zwoele, houterige en meditatieve geur die je laat luisteren naar je innerlijke stem. Orange Dreams is een prikkelende, frisse mandarijngeur die opbeurend werkt. Endless Indigo, met de geur van grove den en eucalyptus, brengt troost in mindere dagen. Green Empathy is de meest bloemige geur, de geur van de liefde. Blue Truth is een kruidige lichtzoete geur van salie en basilicum die stress, spanning en negativiteit reduceert. Deep Red verspreidt een intense volle geur van rozenhout en schenkt moed en zelfvertrouwen.

“Met mijn geuren wil ik vooral anderen raken en inspireren. Ik wilde iets creëren dat iets doet met de mensen en hun onderbewustzijn. Ook wou ik mezelf uitdagen als ondernemer. Want je bent pas een goede ondernemer als je vanuit je talenten iets maakt wat goed is voor een ander, besluit Karolien.

Bron: https://kw.be/nieuws/milieu-en-natuur/moderne-heks-karolien-test-de-heilzame-kracht-van-haar-kruidentuin/article-longread-301161.html